Denktaş heykeline yakışmıyor

Denktaş heykeline yakışmıyor Denktaş heykeline yakışmıyor
A- A+
Reklam

Bolu Belediyesi Meclisi’nin 2022 yılında Kılıçaslan Mahallesi’ndeki bir bulvara Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Bolu Şubesi ve Emekli Astsubaylar Derneği’nin önerisiyle KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın ismini vermesiyle başlayan süreç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Bolu’yu ziyaretiyle taçlanmıştı.

Bulvara dikilen heykelin açılışına katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rauf Denktaş’ın oğlu Serdar Denktaş ve Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal, adeta Bolu’ya bizzat gelerek bu olayın önemine ve heykele yükledikleri değeri göstermiş oldular.

Sıradan bir heykelin ötesinde Kıbrıs Türk’ünün haklı davasının tüm dünyaya duyuran bir ses, bu davanın anlam ve önemini Bolululara her gün hatırlatan ölümsüz bir lider olan Rauf Denktaş’ın heykelinin Bolu’ya dikilmesi için gösterilen özen, bu günlerde kaybolmuşa benziyor.

Heykelin hemen yanındaki aydınlatma direğinde bulunan açık hava reklamları, böylesine önem taşıyan bir yapıta yakışmıyor. Heykeli bir yönden tamamen kapatan, diğer yönlerde de reklamların arasına boğan bu görüntünün, ilgililerce en kısa sürede düzeltilerek, reklamların o direkten kaldırılacağı ümit ediliyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler